Om oss

Familjen

Vi som bor på Skinnfälleröd är jag Katarina, min sambo Roger och yngsta dottern Lisa. Äldsta dottern Emilie bor i Vasa Finland och mellandottern Carolina bor i Järfälla.
Jag har alltid varit mycket intresserad av hundar. Redan under uppväxten hade min farmor och farfar en collietik, Kitt, som jag älskade högt. Där grundlades min förkärlek till collie. Min första egna hund som vuxen blev naturligtvis en sobel collietik, Bermarks Moody Look f-85. När sen jag och min dåvarande man skilde oss så visade det sig att hon nog faktiskt tyckte mer om honom än om mig. När han flyttade så blev hon som förbytt, det märktes på alla sätt att hon inte mådde bra. Jag lät henne flytta till husse för hennes eget bästa  och hade istället nån typ av delad vårdnad. När husse behövde hundvakt så var hon hos oss utan problem. Kan nämna att hon blev 16 år.

När jag senare träffade min sambo Roger så kom snart suget efter hund igen. Fick min vilja igenom och vi köpte en trefärgad tik Apachehill's Black Bella Donna (Bella) f-93. Bella blev även hon husses vovve så året efter tyckte jag nog vi skulle skaffa en till. Denna gången kom vi hem med en blue merle tik Apachehill's Shady Lady f-94. Egentligen var hon ett andrahandsval då uppfödaren skulle behålla den valp vi helst velat ha.
Efter ett par veckor pratar jag med uppfödaren som skadat sig ganska illa, hon måste sälja den valp vi velat ha. Naturligtvis åker jag och hämtar även denna lilla blue merle tik Apachehill's Flash In the Sky (Chess).

Bella var egentligen inget "bra" köp. Hon var rädd och skygg redan som liten valp. Med tiden utvecklade hon sidor som inte fungerade i en familj med småbarn och för att inget fruktansvärt skulle inträffa (mindre incidenter hade redan hänt) beslöt vi oss för att ta bort henne när hon var 4-5 år. Hennes beteende grundade sig i rädsla och idag hade man nog sökt hjälp av hundpsykolog för att försöka lösa problemet innan man gav upp.
Shady och Chess däremot hade ett utmärkt psyke och var underbara familjehundar tills de 12 respektive 13 år gamla fick lämna in.

Efter det att Chess lämnat oss efter ett olycksfall vid 12 års ålder (Shady levde fortfarande då) lyckades jag snart övertala Roger att vi skulle köpa en till igen. Hans krav var dock att det skulle bli en mindre hund denna gången. Så började vi leta efter en Shetland Sheepdog tik. Efter lång väntan och mycket letande lyckades vi hitta lilla Frideborgs Gry (Nellie) långt uppe i Eskilstuna.
Tyvärr var inte Shady lika glad som oss över lilla Nellie. Hon tålde henne helt enkelt inte och de fick ständigt vara separerade. Shady sörjde Chess, sin ständiga livskamrat, hon tacklade av ganska snabbt och åldrades mycket på denna tid.
I mars -07strax efter hennes 13 årsdag fick hon somna in och åter möta sin syster Chess.

Nån collie måste vi ju ha i familjen så naturligtvis hade jag redan tingat en valp på Rickmix kennel i Kungsbacka. I april -07 var vi och hämtade lilla Rickmix Anniversary Cookie (Nova).
Sen gick det som det gick, ännu en gång slutar det med att en kullsyster ansluter till vår familj. I maj flyttade även Rickmix Anniversary Cake (Nikki) hem till oss. 
Nyligen har tyvärr vår älskade Nikki fått somna in efter ett olycksfall.

Hösten -08 är det så dags igen. Jag får kontakt med Pirre på Knickerbockers Kennel och i slutet av oktober åker vi till Motala och hämtar hem en liten Leonberger valp. Knickerbockers So Comfortable (Alice).
En helt ny ras har kommit in i vårt liv så nu har vi alltså huset fullt av hundar i varierande storlekar.

Efter Alice har nämligen även Knickerbockers Amorosa Ametist (Alva) och nu senast även Knickerbockers Impasible Kaka (Bella) flyttat hit till Skinnfälleröd. Bella är Rogers hund, numera är även Roger i utställningsringarna.

Yngsta dottern Lisa är en klippa när det gäller allt som har med hundarna att göra. Hon har gått lydnadskurser med Nikki och agilitykurser med Nellie. Det är hon som ställer upp och ror allt i land hemma när vi är borta på helgerna för utställningar och kurser.

Själv har jag gått Hunduppfödarkurs för David Selin (tom 2 ggr) samt SKK:s uppfödarutbildning. 

Jag kommer aldrig att kunna leva utan hundar så det kommer säkert att bli fler.
Tack älskade Roger för att du låter mig hållas!
Carolina, Lisa och Emilie (december -08)

Carro, Emilie och Lisa (Julafton -09)